Kjøpsprosess og prisliste

Steg 1: Venteliste
Første steg er å sette deg på ventelisten vår. Når kattungene er født vurderer jeg først om det er noen avkom jeg selv ønsker å beholde/selge videre til avl. Dette gjør jeg med hvert eneste kull. Det er også derfor jeg alltid er øverst på ventelisten til en hver tid (ID. 001).

Les info venteliste kriterium


Steg 2: Ledige kattunger til de på ventelisten
Når jeg har gått gjennom å funnet ut hvem jeg ønsker å selge til kos starter jeg øverst på ventelisten å jobber meg nedover. Om det av en eller annen grunn skulle passe dårlig å anskaffe seg katt når jeg har mulighet å tilby deg en, kan du fortsatt bli stående på ventelisten. Du beholder fortsatt plassen din på ventelisten til neste kull.

Hvor du står på venteliste kan du følge med her.


Steg 3: Reservasjon av kattungen
I det du takker "ja" til tilbudet om en kattunge fra meg skal snart reservasjonsgebyr på
kr 5000,- innbetales. Dette gjøres før kattungen er fylt 3 uker etter at en mini-kontrakt er fylt ut. Resterende beløp pålydende 13.000,- betales til samme konto før avtalt henting (totalt 18.000 kr).

NB! Gebyret tilbakebetales ikke om kjøper senere går fra kjøpet. Pengene blir selvfølgelig tilbakebetalt om oppdretter av en eller annen grunn ikke kan levere katten. Reservasjonsgebyret er bindende for begge parter.

Fullstendig kjøpekontrakt fra NRR blir sendt på e-post signert i PDF-format. Denne vil kjøperne motta 2 uker før kattungene er leveringsklare. Kjøper kan signere kontrakten ved overtagelse om de ikke har mulighet/vet hvordan de sender en signert kopi i retur på e-post, eventuelt sende i posten.

Steg 4:
Besøk
Nå lurer du sikkert på når du kan komme å besøke gullet ditt. Bor du langt unna anbefaler jeg å heller vente til kattungen er rundt 8 uker. Da vil du få mer ut av besøket. Bor du nærmere og har mulighet å komme ofte kan du allerede komme når kattungene er 2-3 uker gamle. 

Steg 5: Leveringsdatoen
Når kattungene er 14 uker gamle er de klare for å flytte til sine nye hjem. Når de reiser følger det med en skreddersydd kattungepakke som selvfølgelig inneholder NRR stamtavle og andre godsaker. Kattungene kommer også ferdig kastrert/sterilisert.

(se oversikt nederst på siden over hva kattungepakken inneholder)

Hva er forskjell på en kosekatt og avlskatt?

- Kosekatt er definisjonen på en katt som bare skal være til kos, dvs. ikke brukes videre i avl og kommer derfor ferdig kastrert/sterilisert. Det er ingen restriksjoner mot å stille en kosekatt på utstilling, så selv om du kjøper en kosekatt så kan denne stilles ut.

- En katt som skal brukes videre i avl kalles en avlskatt. Avlskatter selger jeg bare til registrert katteoppdrettere i NRR. Ønsker du imidlertid å bli oppdretter må du gjerne kontakte meg slik at jeg får hjulpet deg i gang med prosessen før eventuelt salg av en avlskatt. 


Prisliste

Dato: 13.02.2023

Totalpris kosekatt
(inkl. kastrering)

18.000 NOK

Reservasjonsgebyr

5000 NOK

Totalpris avlskatt

20.000 NOK

Reservasjonsgebyr

6000 NOK

*Ny vedtekt fra Fife/NRR:
Fra 01.01.2023 er kattunger først leveringsklare ved 14 uker, ikke 12 uker som tidligere. 


Kattungepakke